INFOSTAN – (Ne)zakonita naplata čišćenja zgrade
30.09.2016.
3 prava radnika čije preduzeće ide u stečaj
11.10.2016.

Kako smo i mi imali koristi od svekrvine pravne zaštite?

Nakon dugogodišnjih, nerešenih problema pravne prirode u mom domaćinstvu, pojavila se ideja da postanemo korisnici Justicije.

Prvo je muž na internetu video reklamu o Programima pravne zaštite, i kad smo videli koje se sve Ponuđene pravne radnje nude, shvatili smo da bi za jeftine novce mogli da rešimo i gomilu onih problema koji će kad-tad da nas stignu, a ne samo tekuće.

Naravno, i mi smo imali situacije za koje nismo znali kako ih rešiti, pa smo prvo iskoristili pravo na Besplatan pravni savet. Tako smo već donekle proverili i ozbiljnost Justicije. Odgovor je stigao za dva dana, a obavili smo i razgovor telefonom sa advokatom da razrešimo pojedinosti.

Nakon dobijanja odličnog Besplatnog pravnog saveta, uspeli smo da ubedimo svekra i svekrvu da oni postanu korisnici paketa, kako bi mogli da krenemo u dalju proceduru.

Naša porodica, mislim da je to bitno napomenuti jer Paket je za celu porodicu, broji  6 članova domaćinstva – svekar, svekrva, dever, moj muž, dvoje maloletne dece i ja, pošto živimo u zajedničkoj kući. Odmah smo se složili da bi nama najviše odgovarao Standardni program koji bi kupili svekar i svekrva a mogao da koristi i dever kao član porodice.  


Tako bi oni sa nama mogli da sklope neke ugovore kao “sa trećim licem”.


Prvo su svekar i svekrva rešili da odrade zaostale postupke pred katastrom kako bi mogli da prodaju neke njive i šume. Pošto su imali kupce od ranije, čim su rešili probleme u katastru napravili su i  Kupoprodajni ugovor sa starim komšijama.

Nakon toga odlučili su da svoju imovinu odmah prenesu deci pa smo sa njima dever i mi sklopili Ugovor o podeli imovine za života. Tu je i dever iskoristio iz paketa pravnu radnju  postupci pred katastrom  (prenosa vlasništva na naše ime, ime svekra i svekrve, kao i upisa u zemljišne knjige) i tako je  jedan deo muke bio rešen.


Zatim smo, u dogovoru s deverom rešili da sklopimo Ugovor o deobi i na taj način podelimo kuću i parcelu. Tako smo mi u našem delu kuće mogli da ozidamo potkrovlje.

Potom je dever odlučio da proda deo njive koji je dobio od roditelja, pa je i on iskoristio iz paketa pravo na Kupoprodajni ugovor.

Računica je sledeća:

Mi smo iskoristili 6 pravnih radnji sa spiska, koje bi nas koštale kao ceo paket da smo ih ponaosob rešavali, a ostala nam je mogućnost još 9 pravnih radnji sa spiska i popust na ostale usluge od 50%.

Ili, kako bi se to narodski reklo, preostalih devet usluga dođu nam sad besplatno!


Sanja, Kruševac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *