Neograničena pravna zaštita*
20.06.2016.
Pismo advokatima
23.06.2016.

Novinari i gosti upoznali novi sistem pravne zaštite

Prvog dana leta, 21. juna, održana je konferencija za novinare i koktel za goste povodom početka rada našeg jedinstvenog sistema pravne zaštite.

U velikoj sali beogradskog Medija centra predstavljeni su prvo nalazi istraživanja tržišta o kvalitetu i načinu korišćenja pravnih usluga u Srbiji, a potom je predstavljen način funkcionisanja sistema u kome Justicija za svoje klijente obezbeđuje advokate i druge stručnjake za pravovremenu i adekvatnu podršku u rešavanju sporova, slučajeva, situacija koje regulišu zakoni i propisi Republike Srbije.

Ovde prenosimo saopštenje za medije koje je juče podeljeno na konferenciji za novinare:

 

Članstvom u Justiciji do kontinuirane pravne pomoći

Startap kompanija Justicija sistemi doo predstavila je danas u Beogradu potpuno novi koncept obezbeđivanja pravnih usluga građanima i pravnim licima u Srbiji.

Učlanjenjem u Justiciju, pod finansijski veoma prihvatljivim uslovima, stiče se pravo na obezbeđivanje pravne podrške u svakom trenutku putem sajta justicija.rs ili telefonom, tokom cele godine, u zavisnosti od potreba korisnika. Lista sadrži 12 najčešće traženih pravnih usluga, a korisnici mogu da odaberu onu koja im je u tom trenutku potrebna.

U nekoliko različitih programa Justicija svojim klijentima omogućava sledeće usluge: pravni saveti, ugovori, predlozi za izvršenje, prigovori na predloge za izvršenje, predlozi ostavina, postupci pred katastrom, postupci pred APR-om, opomene, zahtevi za naknadu štete, prigovori na odluku osiguravajućeg društva, ovlašćenja, vansudska poravnanja, tužbe. Tokom godinu dana korisnici imaju pravo na 10 do 20 intervencija, zavisno od toga za koji program sklope ugovor.

Tu su i druge pogodnosti – besplatan pravni savet i popust od 50% na sve ostale pravne usluge advokata koje obezbeđuje Justicija. Program pravne zaštite za fizička lica obuhvata sve članove porodice, bez doplate.

“Cilj Justicije je da se stvori efikasan i kredibilan, a finansijski prihvatljiv sistem, čime bi se olakšao proces pružanja pravne podrške, a obezbedila sigurnost i poverenje u pravne zastupnike. Očekujemo da ćemo ovim sistemom otvoriti vrata odgovornom i savesnom ponašanju svih aktera pravnog sistema u Srbiji i da ćemo doprineti da kvalitetnije obavljaju svoj posao, na dobrobit građana i njihovih prava”, izjavio je Dušan Janković, osnivač i direktor Justicije.

Istraživanje: Advokatima veruje samo 24% građana

Tri četvrtine građana Srbije samo delimično veruje ili uopšte ne veruje advokatima, pokazalo je istraživanje agencije Partner Research Solutions, koje je sprovedeno u okviru priprema za realizaciju projekta Justicija.

Prema tim podacima, tek 24 odsto ispitanih građana potpuno veruje advokatima, 57 procenata veruje im samo delimično, dok im 19 odsto uopšte ne veruje. Nešto više od trećine ispitanih smatra da je najveća prednost sistema pravne zaštite koji omogućuje Justicija to što se time olakšava proces traženja pravne pomoći i rešavanja problema u okviru pravnog sistema.

Album sa konferencije pogledajte ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *